Balans på nätet!

|

Internet. Alltid öppet. Ständigt närvarande. Uppkopplat och aktiverat. Så har det inte alltid varit men oavsett generation och ålder är internet och vår digitala närvaro något som blivit mer naturligt för oss än någonsin. Vi förväntar oss att det ständigt finns där. Eller?

Men det fanns en tid då vi endast kunde kommunicera med stationära telefoner och traditionell post. Det har gått fort framåt i vår nutid kan man lugnt säga. Yngre eller äldre, vi vänjer oss snabbt och åker alla med i karusellen om vi inte kliver av ibland och väntar på nästa tur.

Här på ProVivas blogg är balans mitt ämne och balans är min passion. ProVivas nya metod att halvera passar verkligen in i vår nutid. Halvera din närvaro i sociala medier. Eller tillåt dig tid att koppla ner och koppla av.

Att skapa balans handlar om att fatta beslut baserat på insikt och kunskap om dig själv.

Tänk dig framåt i tiden och att du om tio år sitter och tittar på allt du uppdaterat, delat, kommenterat och gillat. 10 statusuppdateringar om dagen blir 3 650 på ett år och ca 40 000 inlägg om tio år. Var rädd om dig själv och din integritet.

Fall inte offer för ett beteende som du inte väljer själv. Att skapa balans handlar om att fatta beslut baserat på insikt och kunskap om dig själv och den du är samt vill vara.

Stanna upp och tänk över din närvaro på nätet. Är den som du vill att den ska vara? Eller behöver du balansera den bättre? Insikt och medvetenhet leder dig till rätt strategi.

Vi lever i en fantastisk kommunikativ era. Det gäller bara att hitta en bra balans. Njut av nutidens möjligheter och var rädd om dig själv!

Skapa balans – även på nätet.