Dejta en kompis – träna istället för att fika

|

Du har planerat att träna efter jobbet, men så ringer telefonen och en kompis vill ses över en fika. Jättekul såklart! Men du har kämpat för att prioritera träningen och få in den i ditt livspussel i höst. Samtidigt vill du vara social och träffa din vän. Du är på väg att skippa träningen för en bullfika, men så ändrar du dig i sista stund och kommer på en bättre idé. Varför inte träna tillsammans?

En träningsdejt kan bestå av en powerwalk om ni har mycket att prata om. Då får ni frisk luft och motion samtidigt som ni umgås. Men under ett pass på gymmet hinner ni också med att snacka om viktiga och oviktiga saker.

För att få in både effektiv träning och umgänge är min rekommendation att om ni tränar i gymmet – prata under uppvärmningen och under stretchen samt i omklädningsrummet. Kanske ta en fräsch smoothie hemma hos någon av er efteråt.

Hinner ni inte prata om allt kan ni ta en fika efteråt, det ena behöver inte utesluta det andra.

När ni väl tränar minskar ni på snacket för att istället träna effektivt och använda tiden till att peppa varandra. Kanske passa på att köra ett boxpass när ni ändå är två? Otroligt roligt att göra tillsammans med någon man känner.

Nästa gång det är dags för dig att ringa upp en kompis för att ses – föreslå en träningsdejt! Hinner ni inte prata om allt kan ni ta en fika efteråt, det ena behöver inte utesluta det andra. Kombinerar du träning med socialt umgänge hinner du träffa många fler vänner än vad du annars hade hunnit med.