Din årsbok

|

Varje ny dag är som ett år i sig. Det finns en början och ett slut, förhoppningar och utmaningar och alla känslor däremellan. Vi pratar om nyårslöften, men varför inte fokusera på vardagslöften och tanken på att ta vara på stunden som är, här och nu.

Inom företagsekonomi pratar vi balans- och resultaträkning. Jag brukar översätta detta till vardagen och en årsbok. Hemliga dagböcker är en del av att vara liten och växa upp. Fina böcker med små hänglås för innersta tankar och drömmar.

Inför en ny tradition

Mitt vardagstips är att du förvaltar denna barndomstradition och skaffar dig en vuxen tradition, en årsbok. Det behöver inte vara nyårsafton för att börja med den. Den passar bra precis just nu. Fyll boken med önskemål och visioner för just detta år. Det kan vara ”att göra-listor”, ”att uppleva-listor”, ”att förändra-listor”, ”att träna-listor”, inspirationsbilder och så vidare.

Du är din egen bästa författare och ditt liv den bästa story du kan berätta. Ta nu en skön promenad med bra hållning och aktiv andning. Köp boken och börja din story!

Skriv dina tankar och förhoppningar för dagen, veckan och månaden. Avsluta i december med en summering av året, din egen balans- och resultaträkning. Köp en ny bok och börja om efter nyår. För över i en ny balans- och resultaträkning det du inte hann men fortfarande vill, och så vidare. Det är ett bra redskap för att skapa balans och mer fokus i ditt liv. Ju fler år och livsböcker, desto mer att reflektera kring. Dessutom sparar du på minnen för framtiden, i din egen version.

Du är din egen bästa författare och ditt liv den bästa story du kan berätta. Ta nu en skön promenad med bra hållning och aktiv andning. Köp boken och börja din story!