Din spegelbild

|

När jag föreläser om wellness brukar jag ofta ta badrumsspegeln som exempel på hur vi, utan att tänka på det, lätt tänker negativa tankar när vi möter vår spegelbild i badrummet på morgonen.

När jag ber deltagarna att tänka på vad de brukar tänka, börjar alla skratta så smått. Vi VET att det oftast INTE är ”Åh, jisses vad pigg jag ser ut. Idag behöver jag inte ens fixa håret typ!

Bra är att du tränar på detta möte med dig själv varje dag, det vill säga om du nu har en badrumsspegel. Möt dig själv med ett leende. Säg något positivt och stärkande till dig själv. Sätt en post-it lapp på spegeln så att du inte glömmer bort det!

Visst, det kan låta lite fånigt, men det är faktiskt så att din tanke påverkar din känsla, negativt som positivt. Vi har lätt att vara kritiska mot oss själva, framför allt när vi är morgontrötta och kanske inte alls har lust att gå upp och skynda iväg till en lång arbetsdag.

Another brilliant day in Paradise

Hitta din egen morgonstatus. Vad ska du manifestera när du möter din blick i spegeln?

Jag tar alltid en kollega till mig som exempel. Han heter Janolof Fritze och när jag träffade honom för 10 år sedan berättade han att han varje morgon klev in i badrummet, tittade sig själv i spegeln, sträckte ut armarna i luften och med ett stort leende sa ”Another brilliant day in Paradise”. Nu är han också en av de mest positiva, energifyllda, kreativa och glada personer jag haft förmånen att jobba med. Och hans energinivå är alltid på topp!

Så hitta din egen morgonstatus. Vad ska du manifestera när du möter din blick i spegeln? Jag är nyfiken, så dela gärna med dig här på bloggen och låt oss inspirera varandra!

Skaffa dig en bra dag, sa en annan inspirerande person till mig vid ett tillfälle. Jag säger därmed – skaffa dig din bästa spegelbild!

Möt din spegelbild