Här är mitt kylskåp

|

Alla har vi nog vissa saker som alltid finns hemma i vår kyl, och andra som vi aldrig någonsin skulle låta komma in. När man som vi är en familj med fyra barn och två frilansande vuxna, som dessutom jobbar med mat, äter man väldigt många av måltiderna i hemmet, vilket gör att kylen hos oss är extra välfylld, för att inte säga proppad. ;) 

Vi har tre olika kylar hemma: en ”vanlig” hög kyl, här finns mejeri, grönsaker och oöppnade kylvaror. Vi har en liten kyl, vi kallar den ”slaskkylen”. Här förvaras färdiglagad mat, rester och öppnade kylvaror som kan ge smak åt andra. Sedan har vi även en restaurangkyl som vi sätter på vid behov när vi arbetar och behöver extra kylutrymme, eller till exempel när vi ska ha kalas eller det är jul.

Mina måste-alltid-finnas-hemma:

  • Mjölk, yoghurt, smör, ost.
  • Ägg.
  • Bladspenat, gurka, kål.
  • Lök, vitlök.
  • Lingonsylt/rårörda lingon.
  • Frukt (fast vi har ofta frukt framme).

Lättmargarin finns aldrig hemma hos mig ( jag gillar smör eller olja).

Mina hemliga laster :

  • Ketchup (Tar mer än barnen när ingen ser ;) )
  • Jordnötssmör.
  • Majonnäs.
  • Grädde av alla slag (till och med spraygrädde).

Detta finns aldrig:

  • Färdiga rätter från fabrik, inte ens pannkakor.
  • Smaksatt creme fraiche.
  • Färdiga såser (ostsås, pastasås).
  • Lättmargarin (egentligen alla sorters margarin, jag gillar smör eller olja).

 

Här nedan är ett enkelt, snabbt och gott recept på en fransk omelett. Perfekt som större mellanmål, kvällsmat eller snabblunch. Servera med rårörda lingon och en god sallad.

 

RECEPT: Fransk omelett

Till 2 portioner behövs:

3 ägg

2 msk vatten

Peppar

Smör till stekning

Gör så här

Vispa ägg, vatten, salt och peppar ordentligt. Värm smöret i en stekpanna och häll i äggsmeten. Rör med gaffel tills omeletten nästan stannat, dra den då direkt från spisen. Stjälp upp på tallrik och servera med rårörda lingon.