Jacob Wismar om att inspirera, halvera och imponera på sig själv

|

Hej Jacob! Kan du beskriva lite kort vad du gör för ProViva?
– Hej! Jag är hälsoambassadör och mitt uppdrag är att inspirera människor till godare och hälsosammare mat.

Och vad var det som gjorde att du ville tacka ja till uppdraget som ambassadör?
– ProViva är ett välkänt och trovärdigt varumärke, för många med mig och både min familj, min mamma och svärmor köper och dricker den regelbundet.

Att försöka ha en perfekt fasad känns bara omodernt och ängsligt.

Vi lanserade ju nyligen Hälftenmetoden, som ett led i att inspirera människor att må bättre i vardagen genom att sänka kraven på sig själva. Många upplever idag att kravet på att vara ”perfekt” har ökat, inte minst genom sociala medier. Vad är din syn på det?
– Facebook och andra sociala medier påverkar mig som alla andra, men jag försöker se det positiva och roliga med att följa människors liv på ett vis som jag inte skulle gjort annars. Min livsinställning grundar sig i att man ska leva sitt liv så att man imponerar på sig själv, inte på andra. Att försöka ha en perfekt fasad känns bara omodernt och ängsligt.

Men vad kan man göra om man inte lyckas se det så?
– Arbeta på sin självkänsla och tänka på att det är oftast ingen annan som bryr sig om vad du gör, alla är upptagna med sitt eget.

Avslutningsvis, vilka är dina bästa tips på hur man kan tacka ja till hälften via Hälftenmetoden?
– Om du äter pizza, dela med en vän, det blir en lagom lunch eller middag för de flesta som inte elitidrottar. Om du dricker vitt- eller rosévin, fyll på halva glaset med sodavatten.

Jacob Wismars blogg med tips och recept kring mat och hälsa hittar du här här. Och läs gärna intervjuerna med vår motionsambassadör Terese Alvén och vår balansambassadör Annette Lefterow