Terese Alvén om att vara ProViva-ambassadör, tackla krav och tacka ja till hälften

|

Hej Terese! För de som inte känner dig – kan du beskriva kort vad du gör för ProViva?
– Hej! Jag skriver blogginlägg samt gör filmer för att inspirera till träning på olika sätt med fokus på att magen, och på så sätt vi, ska må bra.

Vad var det som gjorde dig intresserad av att ta uppdraget som ambassadör?
– Jag tycker själv om att dricka Proviva och gjorde det redan innan uppdraget. Jag gillar ProViva som varumärke och det kändes som ett roligt projekt att vara del av.

Vi upplever att pressen och kraven har ökat på människor att vara så perfekta. Inte minst genom alla statusuppdateringar på Facebook. Hur känner du för det?
– Jag håller med. Tyvärr vet jag att många blir pressade av att se illusionen om andras ”perfekta liv”, hur mycket folk tränar och så vidare. Själv blir jag faktiskt mest inspirerad av det. Men har jag dagar då jag själv känner mig lite låg och inte vill bli påverkad av andra struntar jag helt enkelt att gå in och läsa om andras liv.

Strunta i att gå in och läsa om alla andra. Lev livet istället för att läsa om andras liv.

Vad kan man göra åt det om man känner sig pressad?
– Som sagt, strunta i att gå in och läsa om alla andra. Lev livet istället för att läsa om andras liv. Det är skönt att stänga av ibland. Men kom också ihåg att ingen har ett perfekt liv, de redigerar vad de väljer att visa upp precis som alla andra, så ta det med en nypa salt.

Du är ju expert inom ditt område, men känner du också en press på att leva ett perfekt liv?
– Nej, det gör jag inte. Istället försöker jag lägga fokus på att visa att jag lever som en normal människa, att jag också äter sötsaker och skräpmat. För mig är allt tillåtet, sedan handlar det om mängd och när man äter det. Jag tror inte att det finns ett ”perfekt liv”, det är ingen som orkar leva upp till det. Vi ställer så höga krav på oss själva, vi borde börja älska oss själva mer och inte vara så tuffa mot oss själva.

Att sänka kraven är ju något vi på ProViva också vill uppmuntra, bland annat genom Hälftenmetoden. Har du några tips på hur man kan tacka ja till hälften?
– Ett exempel är att jag sprang en halvmara istället för hela sträckan på Stockholm Marathon i år. Kanske inte något som alla ska göra, men eftersom jag inte var tillräckligt tränad just då för att springa hela sträckan, men ändå ville känna av den härliga stämningen, gjorde jag loppet till en halvmara. Annars kan ett bra sätt vara att tacka ja till bara varannan kanelbulle till fikat exempelvis. Fika är mysigt men kanske inte bör vara en del av varje dag. Ett annat bra exempel är att halvera tiden framför teven. Helt plötsligt kommer man få mycket mer tid att göra roliga saker, träffa familj och vänner samt att träna.

 

Följ Terese Alvén och få tips och inspiration kring allt som har med träning att göra på hennes blogg här på ProViva. Är du också sugen på att veta mer och ta del av Hälftenmetoden, börja här!