Investera i din kropp och leverera på topp!

|

Vi lever i ett konsumtionssamhälle och vi shoppar som aldrig förr. Vi investerar miljoner i vårt boende, vi reser jorden runt och bil är en självklarhet. Men varför har vi så svårt att investera i oss själva i form av vår kropp? Och då menar jag inte plastikkirurgi, dyra ansiktskrämer och frisörbesök en gång i månaden. 

Träning är självklart en viktig del, men det jag menar är att unna sig att köpa rena, bra råvaror, investera tid i köket och när du äter ute väljer det bästa för dig och din kropp. Det bästa för dig är inte en 100-grams chokladkaka eller en kebabtallrik, utan kanske färsk ekologisk frukt och en välgjord sushi. Vad det handlar om är alltså att tänka efter vad man faktiskt vill ha och behöver och inte bara fokuserar på priset och mängden.

En hemlagad oxfilémiddag för fyra  personer kostar lika mycket som att äta varsitt mål på snabbmats-restaurang.

En hemlagad oxfilémiddag för fyra personer kostar lika mycket som att äta varsitt mål på snabbmatsrestaurang. Så lova mig att du från och med nu unnar dig bra kött från charken, färsk fisk och skaldjur och massor av god och lyxig frukt. Känner du dig dekadent, ta ett riktigt gott glas rött vin, en liten bit dessertost och en bit mörk choklad.

Genom att göra kostval som är bra för dig och din kropp, kommer du bli gladare, piggare, snyggare och få bättre självkänsla. Jag är nästan säker på att du kommer att känna dig nöjd med dina val och din kropp kommer att tacka dig i framtiden.