Livet är en cirkus med balansgång på livets lina

|

Vem är du i livets cirkus? Är du akrobaten som balanserar på linan? Eller är du den som tämjer vilda djur? Kanske teaterdirektör eller clownen som får alla att skratta eller gråta? Ja, det finns lite av varje av cirkus inom oss alla och i alla livssituationer. 

Det vi vet med all säkerhet är att det kräver uppvärmning, träning och koncentration för att bemästra olika cirkuskonster. Precis så som med livet. Du är din egen artist och livet din scen. Du behöver regi och manus som passar med din akt. Du är din egen regissör och manusförfattare.

Har du varit på cirkus på riktigt någon gång och tänkt på hur publiken ofta håller andan när artisterna gör luftkonster, går på lina och ibland trillar ner i skyddsnätet. Alla drar en djup suck samtidigt! Vi vet att det är svårt. Så är det med livet. Vem sa att det var en dans på rosor? Snarare en lindans skulle jag då säga. Balans är nyckeln till balans.

Dagens balansord: Var modig. Våga prova. Bli en livets lindansör.

I ett av mina senaste koncept, YogalatesAir, har jag fått möjlighet att erbjuda deltagarna att hänga löst men tryggt i luften, i ett rött tyg. Här får alla deltagare uppleva sig vara sina egna cirkusartister och ges möjlighet att sväva, gunga, hänga upp och ner och vara tyngdlösa i tyget. Det är fantastiskt att se glädjen, friheten och förmågan att både våga och vilja våga lite mer.

Livet har sina begränsningar mer eller mindre. Vi utmanas ständigt, speciellt vår balans. Ett bra sätt att bygga balans och styrka är att våga vara modig. Det är bara att ”hänga med”, ibland helt upp och ner!

Dagens balansord:

  • Var modig.
  • Våga prova.
  • Bli en livets lindansör.