Livspusslet

|

Jag gillar citat. Att med få ord kunna säga mycket. Avkoppling för mig är att läsa citat och reflektera kring deras betydelse. Speciellt när man tänker på sitt eget livspussel. Att få bitarna att falla på plats, dag in och dag ut. Ett favoritcitat är: ”Fyll inte livet med år utan åren med liv”.

Livet är som en tavla i ständig förändring. Vi målar och ändrar form, färg och stämning. Du är din egen konstnär med penseln i din hand. Du kan själv välja precis vad du vill måla för stunden. Vi kan styra vår tanke (pensel) och det är vår största styrka.

Vi kan styra vår tanke och det är vår största styrka.

Livet är verkligen som ett pussel. Ibland faller bitarna på plats. Ibland får vi klura och fundera på vilka bitar som fattas och söka länge bland bitarna innan vi hittar den som matchar. Andra gånger har vi inte tålamod utan tar en opassande bit, fixar till den och trycker den på plats i Livspusslet, fast vi vet att det kommer att skapa obalans. Längre fram fattas det en bit på en annan plats och vi får börja om från början.

Men ingen är perfekt. Och att lägga ett perfekt livspussel är inte att sträva efter. Det gäller att acceptera sin livssituation och göra det bästa i nuet med de förutsättningar man har!

Här kommer mina bästa pusselbitar som jag rekommenderar dig att ha med på livsresan:

  1. Ödmjukhet
  2. Nyfikenhet
  3. Passion
  4. Kreativitet
  5. Skratt
  6. Lekfullhet
  7. Styrka
  8. Smidighet
  9. Empati
  10. Balans

Välj ditt livspussel med omsorg. Ta lagom många bitar, glada och harmoniska motiv och andas lugnt medan du lägger det. Ta en bit i taget, var närvarande i nuet och nöjd med livet som det är.