Må bättre – NU!

|

Vem har väl inte haft en riktigt grå dag eller en av de där dagarna då allt går fel, som i en slalombacke av otursföljd?! Eller en av dagarna då man vaknar upp med influensa och inser att det bara är att ställa in och boka av allt man hade tänkt göra. Och ibland finns det så kallade tunga perioder då energin är låg och det mesta går i grått. Då gäller det att plussa på vågskålen och skapa balans igen. Och att må bättre – NU.

Det finns ingen perfekt tid. Allt är här och nu. Och ibland önskar man att någon kunde komma och bara göra allt bättre, eller hur?! Men den bästa personen att snabbt hjälpa dig är faktiskt du. Så varför inte…

Uppvakta dig själv?!

Köp en bukett blommor till dig själv, unna dig en massagebehandling, gå på en spontan bio (komedi), ge dig själv tid att utforska dig själv!

Bryt vardagsrutinen och gör något oförväntat. Varje förändring bidrar till flera.

Har du till exempel något kreativt intresse som du inte provat? Målning, matlagning, vill du sjunga eller spela teater? Anmäl dig till en kurs. Bryt vardagsrutinen och gör något oförväntat. Varje förändring bidrar till flera.

Uppmärksamma din omgivning och gå inte miste om något möte som kan förändra ditt liv.Öppna dina ögon och var närvarande. Ge kärlek till andra och upplev hur mycket du får tillbaks. Lär känna nya vänner och vårda dem du har. Vänskap är sann kärlek.

När du ser dig själv i spegeln, låt då inte mungiporna dras ner med en djup suck. Prestera istället ett leende och säg högt ”jag förtjänar det bästa av livet”. Ta hand om dig själv och se till att du äter bra, aktiverar dig fysiskt, utövar yoga och meditation. Genom meditation kan du låta din inre röst bli en vän istället för en kritiker.

Kalla det kärlek eller medvetande. Orden är oviktiga men känslan är livsviktig.