Vår matambassadör Jacob Wismar

Fakta om Jacob Wismars ProViva bloggJag älskar mat!

Jag älskar mat. Mat är min stora passion i livet, så det är mat i alla former som du kommer att få läsa om här på bloggen. Jag skriver om min egen vardagsmat, tips på hur du kan få till en hälsosam och bra balans och tips på hur du löser vardagspusslet på bästa sätt. Ibland räcker tiden inte riktigt till, så jag kommer också skriva om hur du kan göra de bästa valen även med sämre förutsättningar.

Jag vill att min blogg ska inspirera till ett hälsosammare liv genom framförallt matglädje. Hälsosam mat ska vara det självklara valet. Jag vill visa hur du kan laga nyttig mat så att det blir gott och modernt. Jag kommer även att ge mina bästa tips på hur maten kan presenteras visuellt för bästa möjliga helhetsupplevelse.

Lite kort om mig privat: Jag bor i en villa i suburbia utanför Stockholm. Vi har precis fått nytillskott i familjen och jag är nu en stolt fyrabarnspappa. I familjen ingår även toypudeln Ceasar, sju kaniner och sex höns.

När jag inte är ambassadör för ProViva driver jag företaget Family and Food som gör det mesta inom mat och må-bra. Vi arbetar med inspiration, strategi, matfoto och utbildning, producerar kokböcker och hjälper varumärken att förbättra sitt utbud för att stärka sina hälsoprofiler.

Jag har ett starkt engagemang för familjens hälsa, framförallt i mat, men även i familjefrågor generellt. Jag är författare bakom succéböckerna ”Jacobs Hälsokök” och ”Familjens hälsokokbok”. Du kan även se mig ofta i media, i form av expert på hälsosam mat och livsstil.

Förutom mat är musik också en passion som tar upp en stor del av mitt liv.

Förutom mat är musik också en passion som tar upp en stor del av mitt liv. Annars älskar jag att bli inspirerad av talare på TED. Min fru säger att jag är beroende av TED, förmodligen har hon helt rätt.

Mitt recept för en bättre mage handlar om hur mycket maten betyder för magens välmående. Med det menar jag flera saker, både val av bra livsmedel och råvaror, men också hur du kan hitta en balans och tillåta dig själv att äta det mesta, men inte jämt.

Jag tror även att det finns en psykologisk aspekt kopplad till maghälsa. Tillsammans med maten har din livsstil den största betydelsen, exempelvis hur du får harmoni och trygghet genom hur du hanterar stress, tränar och sover. Jag är övertygad om att allt hänger ihop.

Jacob Wismar - ProVivas inspirerande matambassadör

Senaste inlägg

Alla
Balans
Mat
Motion