Mer matstyling – grekisk olivsallad

|

Hängde du med på min första ”lektion” i matstyling –  om hur man lägger upp maten snyggt, så att den ser god ut och väcker hunger? Om inte kan du gärna börja med att titta på den, där tipsar jag om de viktigaste grunderna. Idag följer jag upp med fler tips, samt ger recept på hur du fixar en god, nyttig och riktigt snygg grekisk olivsallad!

Innan du sätter igång, kom ihåg de grundläggande tipsen för att styla maten aptitlig: tänk färg och volym, våga vara kreativ när det kommer till uppläggnings”fat” (en robust skärbräda kan till exempel vara riktigt snygg!), och var lite extra omsorgsfull när det kommer till salladen!

RECEPT: Grekisk olivsallad

4 port

100 g röda cocktailtomater

100 g gula cocktailtomater

1/2 gurka

1 röd paprika

1 gul paprika

1 dl gröna, grekiska oliver

1 dl kalamataoliver

1/2 rödlök

200 g fetaost

salt, peppar, olivolja, äppelcidervinäger

gärna någon färsk ört

Gör så här:

Skär grönsakerna i grova bitar i olika storlekar. Skiva rödlöken tunt. Blanda det och oliver i en bunke och smaka av med salt, peppar, olivolja och äppelcidervinäger. Lägg upp på ett fat. Skär fetaosten i stora bitar och lägg på toppen. Hacka över örter om du vill och dra några varv med svartpepparkvarnen.