Omelett på mitt sätt – öppen med inspiration från medelhavet

|

Jag gillar verkligen omelett, det är perfekt snabbmat som både är nyttig och god. Ofta gör jag en så kallad öppen omelett, det vill säga att man gör en äggsmet som bas och sedan lägger på olika topping. Lite som en pizza fast så mycket bättre!

 

Några tips

  • Använd gärna teflonstekpanna, då minskar risken att omeletten fastnar.
  • Stek inte omeletten för länge, då blir den torr. Dra av pannan från spisen när smeten precis stelnat.
  • Servera omeletten direkt. Bjuder du på omelett, så stek den när gästerna sitter vid bordet

 

RECEPT: Medelhavsomelett

2 port

Ingredienser

4 ägg

1/2 tsk salt

1/2 krm svartpeppar

3 msk vatten

Smör/olja till stekning

Lite som en pizza fast så mycket bättre!

3 msk strimlad soltorkad tomat

1/2 rödlök, skivad

1/2 gul paprika, strimlad

100 g mozzarella

50 g parmaskinka

1 näve rucccola

Olivolja, salt och peppar

 

Gör så här

1. Blanda ägg, salt, peppar och vatten i en skål.

2. Värm olja i en medelvarm stekpanna, häll ner omelettsmeten och låt vara någon minut tills den nästan stelnat.Dra sedan av från plattan.

3. Lägg på soltorkad tomat, rödlök, paprika. Riv över mozzarella och lägg på parmaskinkan hel. Toppa med ruccola, ringla över olivolja samt salt och peppar.