Skratta!

|

Skrattar du varje dag? Tyvärr tror jag att de flesta svarar nej på den frågan. Men att skratta är inte bara roligt för stunden, det påverkar hela kroppen – inifrån och ut.

Har du skrattat riktigt rejält någon gång vet du att du nästan kan få träningsvärk i magen eftersom du använder de musklerna när du skrattar. När skrattet sedan avtar känner du dig harmonisk och avslappnad i kroppen.

Skratt minskar stress, lindrar smärta och stärker immunförsvaret.

Skratt minskar stress, lindrar smärta och stärker immunförsvaret. Du påverkar andningen, blodcirkulationen, blodtrycket och musklerna. Ditt hjärta slår snabbare samtidigt som blodflödet stimuleras och andningssystemet påverkas på ett positivt sätt.

Skratta mer i vardagen

Ett skratt är svårt att släppa ut på beställning, även om det finns de som samlas och skrattar i grupp. Först lite forcerat, men sedan naturligt. Men bra sätt att öka möjligheten till naturliga skratt är att umgås med de man tycker om, leka med barn, göra saker man älskar, se roliga videoklipp på Youtube, gå på stand up och läsa roliga böcker. Hitta de sätt där du lättast skrattar och förgyll ditt liv med det.

Ett gott skratt förlänger livet finns det ett ordspråk som säger, och jag är övertygad om att det stämmer. Dessutom blir livet roligare med många skratt!