Sommarspa med allt som är bra från trädgården

|

Naturlig skönhet. Grönt är skönt. Spa är bra. När jag var liten fick jag en bok av min mormor med titeln Naturlig Skönhet. Det var som en kokbok men istället för maträtter fylld av recept på skönhetsprodukter med frukt och grönt. Det var det bästa jag visste, att göra eget ansiktsvatten, ansiktsmasker, krämer och peelingar.

Här kommer några av mina egna recept.

Fuktgivande avokadomask

Mosa och mixa en avokado med 2 msk honung. Applicera på huden och låt den verka i 20 minuter. Avokadon är mjukgörande och fuktgivande. Honung lugnar och lenar. En perfekt kombination som passar alla hudtyper.

Honung lugnar och lenar.

Peelande papayamask

Enklare blir det inte! Det är bara att mosa frukten och applicera över ansiktet. Den har en peelande effekt och passar även dig som har mycket känslig hud. Låt den verka 10 minuter innan du sköljer av den.

Svalkande sommarmask

Blanda 2 msk naturell yoghurt med 2 msk honung (flytande). Applicera och låt den verka 15 minuter. Den svalkar, lenar och passar perfekt när solen varit framme.

Ansiktsrengöring med gurka

Skala och mixa gurkan. Sen är det klart. Rengöringen svalkar och ger dig en skön sommarkänsla.

Fotbad med basilika, mynta eller lavendel

Basilika och mynta verkar bra mot trötta, svullna sommarfötter.

Underbart är det att sätta ut fotbaljan i trädgården. Sedan är det bara att plocka lite örter och blommor att dekorera i fotbadet. Basilika och mynta verkar bra mot trötta, svullna sommarfötter. Lavendel är rogivande och passar extra bra innan du ska sova. 

Mixa en peeling

När det gäller peeling är det bara att ha ett kreativt sinne, mixa och blanda tills du får den doft och konsistens du vill ha. Olivolja, sesamolja eller e-vitaminolja passar bra som bas. Du kan variera mellan salt eller rårörsocker för att skapa den peelande effekten. Havregryn passar också bra. Citronsaft, lavendel, jordgubbar, kokos, kakao och honung är bara några få av mina favoriter som sätter doft och känsla på peelingen. 

Aktivera dina sinnen och njut av ditt sommarspa!