Spa är bra

|

”Salus per aqua” kan översättas med ”hälsa genom vatten” och är en av alla teorier bakom ordet och begreppet spa. Att åka på kur, bada i varma källor och uppleva den läkande effekten från naturens vatten har skapat en kultur och en industri av gäster som söker spaupplevelser som semester, kur eller med mer medicinsk inriktning. 

Oavsett om du är på spa eller i badhallen kan du göra många sköna övningar i vattnet som ger bra balans, dämpar stress och är rogivande. Att röra sig långsamt är bra för kropp och själ. Och vattnet motverkar rörelser i stress. I min yogalates (en kombination av yoga och pilates) brukar jag ofta göra liknelsen att man ska sträva efter att röra sig långsamt, så som i vattnet.

Tänk på det nästa gång du är stressad. Varva ner genom att dra ner ditt rörelsetempo i kroppen samt andas medvetet, lugnt och långsamt. Efter några minuter känner du garanterat skillnad.

Med dagens film vill jag visa dig några sköna och balanserande övningar som du kan göra i poolen. Vi tackar Skepparholmen Nacka för att vi fick komma och filma i denna fantastiska utomhuspool med utsikt över Stockholms skärgård. Där kan du njuta av spa, bada varmt och skönt, året runt. Väl värt ett besök. Spa är bra!