SPA och massage hemma

|

Spa är bra. Spa är njutning. Spa är tid för välbefinnande, återhämtning och perfekt för att skapa balans i kropp, tanke och själ. 

Åk eller gå på spa så ofta du kan. Du checkar in dig själv så som du är och checkar ut i en förnyad version, där du fått balansera det du behöver i stunden.

Dämpa stress, balansera kropp och själ samt förnya din energi och få ny kraft. Spa-effekten har många fördelar. Därför rekommenderar jag dig att unna dig spa varje vecka och gärna lite varje dag – hemma. I hemmet kan du njuta av egna spa-upplevelser genom att ta dig tid att varva ner och pyssla om dig lite extra.

Unna dig spa varje vecka och gärna lite varje dag – hemma!

Badrummet är mitt favoritrum i konkurrens med köket, hemmagymmet och sovrummet. Och oavsett om du har ett litet eller stort badrum, dusch eller badkar finns det många saker du kan göra för att få spakänsla som ger och gör gott för kropp och själ.

Min hemmaspa-lista

Med den här listan kan du njuta av en spastund från topp till tå:

 1. Värmeljus eller rökelse med doft av lavendel, citrus, sandelträ eller vanilj
 2. Kroppspeeling (gör gärna din egen av grovkornigt salt, sesamolja och honung samt smaksätt med frukter som citron, jordgubbar, mango eller chili och ingefära)
 3. Skrubbvantar
 4. Ansiktspeeling och ansiktsmask
 5. Hårinpackning
 6. Handkräm
 7. Fotbad, fotfil och fotkräm
 8. Badolja eller badskum
 9. Massageolja och kroppslotion
 10. Sköna handdukar, badrock och tofflor
 11. Grönt te och vatten med citron, gurka eller annan frukt
 12. En liten bricka med färsk- och torkad frukt
 13. Musik som får dig att må bra
 14. En inspirerande tidning
 15. Fuktspray för ansiktet

Viktigast är att du tar dig tid, bokar badrummet, låser dörren, lyssnar på din musik, njuter av dofterna, smakerna och tillåter dig att koppla av. Peela och använd sköna masker och inpackningar för ansiktet, håret, händer och fötter. Återfukta och massera. Avsluta din spastund med vila.

Bara vara. Bara balansera. Bara spaa.

Spa är bra.