Storstäda kroppen, tanken, hemmet och livet

|

Visst är det härligt med vårstädning, att göra fint inför sommaren som kommer. Varför inte passa på att vår- och sommarstäda dig själv. Storstäda ditt hem, dina tankar, din känsla och låt det bli en heldag av skön förnyelse. Låt hela familjen vara med!

Här får du att-göra-listan:

1. Vakna i lugn och ro. Ät en lätt frukost eller drick en smoothie. Fortsätt med en morgonpromenad. Gå med kraftfulla kliv och låt armarna röra sig ordentligt. Andas djupa andetag. Fyll promenaden med positiva tanker (om du går själv) eller positiva samtal (om ni är flera).

Börja med en helkroppspeeling. Du kan lätt göra din egen på grovkornigt salt, olivolja och citronsaft.

2. När du kommer hem igen omvandlar du badrummet till ditt eget hemmaspa. Fram med alla produkter! Tänd ljus. Spela favoritlistan med bästa spamusiken. Börja med en helkroppspeeling. Du kan lätt göra din egen på grovkornigt salt, olivolja och citronsaft. Duscha eller bada. Tvätta håret. Massera in en hårinpackning med skön huvudmassage. Svep in dig i en morgonrock. Rengör ansiktet. Använd gärna en peeling. Lägg en ansiktsmask.

3. Medan ansiktsmasken och hårinpackningen verkar gör du en härlig brunch. Lägg extra mycket omtanke på dukning och dekoration med allas favoriter på bordet.

4. Skölj av ansiktsmask och hårinpackning. Klä dig i myskläder.

5. Nu är det dags att städmotionera alla rum och vrår! Dammsuga och tvätta golven. Putsa fönster. Tvätta väggarna. Damma av allt som står framme. Bädda rent. Rengör i badrummet och i köket, balkongen eller verandan.

6. Ta en välförtjänst paus. Drick kokt vatten eller te som bidrar till utrensning och rening i kroppen.

7. Nu är det dags att gå ner på detaljnivå, rensa i kylen, skafferiet och frysen. Släng det som bara ligger där. Gör plats för nytt. Putsa hyllorna. Gör rent. Lyssna på musik som får fart på din dansglädje och energi.

Lyssna på musik som får fart på din dansglädje och energi.

8. Vila en kvart. Lyssna på avkopplande musik. Njut av den rena och sköna känslan.

9. Storstädningen går nu vidare in i garderoben. Rensa bland dina kläder. Samla ihop det du inte använder och ge bort till en välgörande insamling. Laga, sy om, pyssla och fixa. Ge dina skor lite extra puts.

10. Samma sak i badrummet. Vänd in och ut på allt som står i badrumsskåpet. Rensa och rengör.

11. Dags för dagens andra promenad. Nu till affären och handla mat till kvällens middag – våga prova ett nytt recept.

12. Väl hemma sätter du på dig sköna kläder och avslutar dagens storstädning med mjuk och välgörande yoga. Ge dig extra lång tid att ligga i ”savasana” – avslappningsposition. Meditera.

13. Njut av att du har gjort gott för dig själv och ditt hem, rensat ut efter vintern och förberett inför vår och sommar. Låt resten av dagen gå i slow-känsla. Syssla med det som får dig på gott humör. Ladda ner ny musik. Pyssla i trädgården. Baka. Läs favoritboken. Se en bra film.

14. Ät en god och nyttig middag. Koppla av. Gå och lägg dig tidigt. Sov gott.

Gör denna storstädning ensam eller tillsammans med dina vänner och familj. Ha en underbar wellnessdag tillsammans!