Träna trots barn, heltidsjobb och hushållssysslor

|

En av de vanligaste ursäkterna till att människor inte tränar är att de ”inte har tid”. Men, det finns tid. Det gäller bara att hitta den och att värdesätta sin träning. Att inse att träning faktiskt kan göra att du blir piggare och orkar mer resten av tiden. Det gäller att hitta din träningstid!

Se över hur dina dagar ser ut och hitta tidstjuvarna som lätt kan omvandlas till träningstid. En del ställer väckarklockan 30-60 minuter tidigare och tränar innan resten av familjen har vaknat. Andra tränar på lunchen eller använder löpning som ett sätt att transportera sig till och från jobbet.

Satsa hellre kort och ofta än långt och sällan.

Hur ser dina kvällar ut? Är det middag och sedan ett par timmar i tevesoffan eller framför datorn? Varför inte hoppa över ett teveprogram och träna istället. Kan du inte ta dig hemifrån finns bra träningsappar till mobilen, tränings-dvd:s och smidig hemträningsutrustning att använda.

Hitta det som fungerar för dig. Men tid – det finns det, gäller bara att hitta den. Ett intensivt 30-minuterspass gör mycket för hälsan. Satsa hellre kort och ofta än långt och sällan. Då är det lättare att få till.