Unna dig en mikrosemester!

|

Semester är något att se fram emot och rent generellt väntar många ett helt år på några veckor av ledighet. Andra ser fram emot en tid utan arbete och bara tid att leva. Oavsett om vi arbetar eller inte behöver vi ta en paus från vardagen ibland. Jag kallar det mikrosemester!

Jag brukar alltid ha min “mikrosemester-väska” packad och klar. Den tar jag med mig ut på stan och semestrar lite kort i min egen stad. Det är ett enkelt koncept som går ut på att uppleva platser jag inte sett, prova ett nytt café, gå på en utställning, upptäcka en ny skärgårdsö (när man nu lyckligtvis bor i Stockholm) – allt för att bryta vardagens mönster och skapa utrymme för en kreativ men aktiv paus.

Tanken är att ta en paus från vardagen med starkt fokus på upplevelse och fritid.

Upplägget blir anpassat till årstiden. Tanken är att ta en paus från vardagen med starkt fokus på upplevelse och fritid. I väskan har jag alltid en bok om en destination som jag vill resa till. Inte helt fel att slå sig ner på ett café som man inte har besök, köpa en god kopp te och sjunka ner i boken och planera för nästa resa.

En gyllene regel på min mikrosemester är att stänga av telefonen. Jag visualiserar att jag har all tid i världen och att tiden jag har tillgodo räcker länge! Det brukar fungera riktigt bra för att känna precis så. Jag stretchar den lediga tiden helt enkelt.

Det finns många sätt och vägar att skapa mer balans i livet. Mikrosemester är ett av mina mer busiga och kreativa tips. Man måste packa stor fantasi och vara öppen i sinnet. Ta med ett leende och var öppen för livets magi.