Varför ska jag ändra mina matvanor?

|

För mig hänger det mesta här i livet ihop som ett eget ekosystem, där allt är beroende av varandra. För att leva ett hälsosamt, roligt liv, finns det några extra viktiga grundstenar som måste vara i balans.

För mig, och de flesta, är några av dessa grundstenar:

  • kärlek
  • mat
  • relationer/familj
  • sömn
  • ekonomi.

Alla har vi våra egna orsaker till varför vi borde ändra våra matvanor och bli lite hälsosammare.

Utav dessa kommer jag nu fokusera på kosten. Varför ska jag ändra mina matvanor?

Alla har vi våra egna orsaker till varför vi borde ändra våra matvanor och bli lite hälsosammare.  Det handlar ju väldigt mycket om att motivera och peppa sig själv och då är det bra med en tydlighet om varför man gör det. Många är allmängiltiga, men här är mina topp fem som motiverar mig:

  1. Jag vill vara en bra förebild och guide för mina barn.
  2. Jag får energi och blir piggare och får därmed en roligare vardag.
  3. Jag vill vara fräsch både på insidan och utsidan.
  4. Jag håller mig frisk och slipper sjukavbrott i både karriär- och familjeliv.
  5. Jag lever (förhoppningsvis) längre och får se mina barn och barnbarn växa upp.

Hoppas detta inspirerar dig till ett piggare, gladare och godare liv med hälsosammare matvanor.

//Jacob